Over Troosten & Proosten

Troosten & Proosten creatieve rouwbegeleiding

 

Van harte welkom in mijn praktijk voor creatieve rouwbegeleiding en ondersteuning bij situaties van verlies en rouw.

Rouw is een natuurlijke reactie op betekenisvolle en ingrijpende verliezen in je leven; dit kan een overleden geliefde zijn, maar ook een verloren toekomstdroom, scheiding, ziekte, of het verlies van de plek waar je thuishoort.

 

Als gecertificeerd rouw- en verliesbegeleider bied ik mensen met verdriet en rouw ondersteuning in hun rouwproces. Ik wil rouwende mensen kracht geven (troosten) en het vertrouwen geven dat zij zelf hun leven opnieuw kunnen inrichten met daarin een plek voor hun verlies (proosten).

 

Bij de rouwbegeleiding gebruik ik op verschillende manieren creatieve werkvormen.

Als expressiemiddel om gevoelens vorm te geven, als hulpmiddel om de kluwen van emoties en gebeurtenissen te ontwarren of als afronding van het rouwproces (herinneringsbeeld).

Door gehoor te geven aan je creativiteit, breng je in beeld wat met woorden niet altijd te zeggen is. De tot stand gekomen tekeningen, beelden, verhalen en gedichten geven inzicht in je persoonlijke proces en vormen een troost biedende krachtbron.

Het verlies krijgt een plek.

 

Jouw persoonlijke verhaal en vragen zijn uitgangspunten voor de individuele begeleiding. Ik bied een veilige omgeving, geef informatie over het rouwproces en help je op weg naar een leven waarin het verlies een plek en betekenis kan krijgen.

Samen zoeken we een werkvorm die past bij jouw rouwproces.