Creatief rouw verwerken

Creatief rouw verwerken

Bij het verwerken van een groot verlies probeer je emoties hanteerbaar te maken, probeer je het verlies te accepteren en een plek te geven in je leven. Bij dit ingewikkelde proces kan het werken met creatieve beeldende werkvormen heel verhelderend en helend zijn.
Creative werkvormen kunnen een middel zijn om je gevoelens en emoties te uiten, kunnen helpen de kluwen aan emoties en gebeurtenissen te ontwarren en je kunt ze inzetten als afronding van een rouwproces (bijvoorbeeld een herinneringsbeeld of een grafmonument). Door gevoelens en gebeurtenissen vorm te geven worden ze letterlijk zichtbaar en tastbaar gemaakt.

Begeleiding op maat

In mijn rouwbegeleiding zijn naast de creatieve werkvormen, gesprekken natuurlijk heel belangrijk. Het kan ook zijn dat gesprekken alleen ook al genoeg zijn. Samen zoeken we naar de beste manier van begeleiding, die past bij jouw behoeftes, vragen en situatie. Hiervoor plannen we een intakegesprek in dat ongeveer 1 uur zal duren.
Jouw persoonlijke verhaal is het uitgangspunt voor de individuele begeleiding.

Als creatief rouwcoach bied ik de volgende werkvormen aan:

  • Tekenen en schilderen
  • Schrijven en gedichten maken
  • Collagetechnieken
  • Boetseren (klei, was, papier-maché)
  • Speksteen bewerken

Neem contact met mij op

Bij Troosten & Proosten kan ik jou op een persoonlijke en creatieve wijze helpen met het proces van rouwverwerking. Jouw verhaal staat altijd centraal en ik doe er alles aan om jou op je gemak te stellen. Voor meer informatie over mijn werkwijze of het inplannen van een intakegesprek kun je contact met mij opnemen. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06-53877769. Daarnaast kun je mij bereiken via e-mail en het contactformulier op deze website. Ik help je graag verder.