Rouw en verlies

Ondersteuning bij rouw en verlies

Rouwen is een natuurlijke reactie op betekenisvolle en ingrijpende verliezen in je leven. Iedereen krijgt er op enig moment in zijn of haar leven mee te maken. Als je verliest wat je dierbaar is, verandert je leven. Het verlies van een dierbare, een scheiding, een burn-out, het verlies van je baan, een ziekte; allemaal gebeurtenissen die je leven danig op de kop zetten en je toekomst ingrijpend veranderen. Als rouwcoach kan ik jou de juiste ondersteuning bieden, zodat jij kunt omgaan met rouw en verlies.

Leren omgaan met jouw gevoelens

Ieder mens rouwt op zijn eigen manier in zijn eigen tempo. Er zijn geen vaste regels, volgorde, routes en tijdsduur voor te geven. Tijdens dit proces krijg je met een veelheid aan emoties te maken, zoals intens verdriet, verwarring, onmacht en twijfel, maar ook boosheid, ontkenning, schuld, opluchting en jaloezie. Er gebeurt zoveel met je, dat je daar erg van in de war kunt raken en je je erg alleen kunt voelen.

Het is belangrijk dat je steun kunt vinden bij familie, vrienden en collega’s, maar ook bij een deskundig rouw- en verliesbegeleider die je leert omgaan met gevoelens van verdriet en rouw in deze moeilijke periode in je leven.

Rouwen is omgaan met verdriet. Rouwen is afscheid nemen. Rouwen is ook het verlies een plek geven, zoeken naar nieuwe wegen en veerkracht om de toekomst vorm te geven. Rouwen is een heel persoonlijk en intens proces. Rouwen is hard werken.

Het traject

Een begeleidingstraject begint met een intakegesprek van 1 uur waarin we jouw hulpvraag bespreken. Daarna volgen één of meerdere begeleidingssessies, in veel gevallen zullen dit 6 tot 8 sessies zijn. Meestal kies ik voor 1 sessie in de 2 weken, zodat je de tijd en ruimte krijgt die je nodig hebt om te verwerken en te reflecteren op het rouwproces. Tijdens de sessies wordt veel tijd ingeruimd voor gesprekken en beeldend werken.
De begeleiding vindt plaats in mijn atelier in Zelhem.
Eventueel kan de begeleiding ook bij jou thuis plaatsvinden.

Tarieven (inclusief 21% BTW)

 

 

Individuele rouwbegeleiding 1 op 1

Tarief

Intakegesprek (1 uur)

€20,00

Begeleidingssessies (2 à 3 uur)

€85,00

Intakegesprek 2 personen (partner)

€20,00

Sessies met partner (2 à 3 uur)

€160,00 voor 2 personen

Groepsbegeleiding (6-8 personen)
Bijvoorbeeld lotgenoten, familieleden, vriendengroep.

Intakegesprek

Gratis

Begeleidingssessies 6 x 2,5 uur (incl. pauze)

€250,00 p.p

De begeleidingssessies zijn altijd inclusief materialen, koffie en thee. Ik reken een meerprijs bij aanschaf van bijzondere materialen. Reiskosten voor begeleiding aan huis: € 0,20 per kilometer.

 

Aangeboden werkvormen:

  • Gesprekssessies
  • Tekenen en schilderen
  • Collagetechnieken
  • Schrijven en dichten
  • Boetseren (klei, was, papier-maché)
  • Beelden van diverse materialen
  • Speksteen

Neem contact met mij op

Heb jij behoefte aan ondersteuning bij rouw en verlies? Neem dan contact op met Troosten & Proosten. Ik sta voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden of een intakegesprek in te plannen. Ik ben telefonisch bereikbaar op 06-53877769. Daarnaast kun je mij bereiken via e-mail en het contactformulier op deze website. Ik help je graag verder.